Начало > Новини > Съдържание

Анализ на опита в опаковката печат лак

Sep 10, 2015

Без значение какви техники и материали за стъкла изисква отлична светлина качество за постигането на планираната цел. От гледна точка на материала, върху основните фактори засягащи качеството на светлината печат хартия, печатарско мастило и покритие има добро остъкляване и го постави между.

(1) покритието. Покритие също са основни фактори, засягащи качеството на светлината, покритие не само са безцветни, без мирис, нетоксичен, блясъкът е силен, химически устойчиви, бързосъхнещ свойства, и добра прозрачност, трудно да се промени, има добър мек гъвкавост, топлоустойчивост, изравняване и свързване. Нанасяне на покрития върху качеството на светлинния ефект вискозитета си е най-голямата, последвано от повърхностното напрежение и летливи разтворители. Боя разтворители поради изпаряване, осмоза, разпространение и т. н. ще бъде по-малко вискозитет постепенно се увеличава. Изравняване силата на боя на повърхностното напрежение, повърхностно напрежение да се направи форма на повърхността на покритието в най-малките следи са в процес на изравняване на повърхността в гладка повърхност. Следователно конвекция на повърхностното напрежение на боя плоски засягат.

(2) печатарски мастила. Намокрянето на мастиления слой на мастилото частици по този начин, засягащи покритие изравняване и яркост. Ако на мастилото частици големи печат повърхност груб и трудно да се мокри, лесно изравняване.

(3) печатни хартия. Печатни хартия е най-голямо влияние върху оптичен покритие гладкост и повърхността абсорбция, те засягат изравняване покритие, въздействието покрития в печат, висока гладкост на филма формира на повърхността. На гладкостта на хартията, хартия добра повърхност контакт със слой боя, боя лесно изравняване, формиращи висока гладкост на повърхността. Абсорбция е силен на повърхността на хартията, покритие поток обикновено, хартиени влакна абсорбират боя бързо, прави бои ликвидност, е трудно да изравняване. Вместо това хартия повърхност абсорбция на слабите, бавно хартиени влакна усвояването покрития, изравняване покрития не лесно, конюнктивата втвърдени, е трудно да се форма висока гладкост на филма. Следователно различни боя, която съответства на хартията, трябва да изберете, коригирате оптичен покритие на изравняване, сушене процес условия като температура.