Начало > Новини > Съдържание

Анализ на влиянието на PH-стойността на качеството на хартията

Sep 10, 2015

Най-добрите хартия в процеса на печат е неутрална, стойността на рН около 7, или леко алкална. Например често използвани в офсетов печат покрити с хартия, хартия, без покритие, стойности на рН на хартия за писане трябва да бъдат неутрални. Хартия, мастило добре, PS издание запас освобождаване. Мерки на рН тест ленти налични pH стойностите, измерени също може да се добива от магнитни рН метър.

Печат процес изисква хартия pH стойност е неутрална. Обаче, заради размера на пулпирането материал, процес, пълнител и пигмент състав разлики може да направи хартия или киселинни или печат процес изисква хартия pH стойност е неутрална. Обаче, поради размера на пулпирането материал, процес, пълнител и пигмент състав разлики може да направи хартия или киселинни или алкални. За пример: в процес на хартия в с вазелин Ши каучук, течен тор в съществува с мъст на остатъчен хлор и органична киселина, ако не за подходящи за обработване, направени от хартия на ще е киселина; в направените Джан процес в са използване на сода каустик (NaOH) и алкални цвят и пълнител материал, течен тор в на останалите луга,, and и не за необходимо на обработка, направени от хартия на ще е алкална.

Киселина подтиска отпечатването на хартия, мастило сушене, киселина е по-силна, мастила сухо бавно. Инстанция за Цигарена фабрика отпечатани пакети по време, същото мастило, същата компенсира пресата, два различни вида на хартия с покритие, обаче, изсъхване, варира в широки граници. След контакт с фабрика за хартия с покритие чрез физически и химически анализ бавно сушене хартия с покритие е хартиен пълнител, е киселина, съединения, съдържащи киселинни вещества, което води до хартия с покритие. Киселинност и алкалност на хартия печат процеси и печатарски мастила сух слой има решаващо влияние върху киселина инхибиране на хартия печат мастило филм. Стойности на рН на хартия, намаля от 5.5 до 4.4, мастило, сушене скорости забави три пъти. Хартията е кисела, засегне печат цвят.

Алкални хартия обикновено ще се объркат може да ускори мастило сушене скорости. Всъщност ефектът не е очевидна, но по-бързо, по никакъв начин не са пропорционални. Текст към илюстрация, гравюра, екран печат, хартия рН засяга само мастила сухо бавно. Офсетов печат, хартия на pH не засягат само мастило сушене. Дължи на отместването не чиста вода решения, способни на почистване на повърхностноактивни вещества намокряне агенти, киселини. Ако хартия стойности на рН по-висока от 9 часа, в процеса на отпечатване на хартия алкални вещества ще се неутрализират с воден киселинни съставки, засяга фонтан разтвора рН стойност. В допълнение киселинни хартия ще направи мастило емулсия, причинявайки мръсни поплавъка.

Ако съдържащи свободна киселина в хартия, хартия постепенно ще бъдат преодолени чрез киселина, намаляване на устойчивостта на хартия. По време на печат злато, сребро, позлата, хартията е киселина ще реагира с метален прах, алуминиево фолио цвят на отпечатване, щамповане, губят яркостта и цвета.