Начало > Новини > Съдържание

ИЗБОР НА ПЕЧАТНИ ЧАНТИ: ЧЕТИРИ НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГЛЕДАТ

Nov 23, 2017

ИЗБОР НА ПЕЧАТНИ ЧАНТИ : ЧЕТИРИ НЕЩА, КОИТО ТРЯБВА ДА СЕ РАЗГЛЕДАТ

Мастиленият платнен материал е популярен начин да добавите естетическа привлекателност към фотографиите, илюстрациите и произведенията за произведения на изкуството на широкоформатни мастиленоструйни принтери. Първоначално проектиран за отпечатване на репродукции на картини (giclées), мастиленото платно се използва широко за отпечатване на портрети и снимки на ландшафта за домашен или офис декор, изложби на дребно и знаци за музейни и галерийни изложби. Мастиленото платно не само придава усещане за артистичност, но също така може да бъде по-лесно да се мотае и да се покаже,

Платното отпечатъка "галерия-обвивка" не изисква допълнителния разход от допълнително тегло на дървена рамка със стъкло или акрил. Това се нарича "обвивка", защото платното е опъната и закрепено около краищата на четири дървени "носилка" бара са съединени, за да образуват различни размери квадрати и правоъгълници.

Fine Art Inkjet Cotton Canvas

digital printing canvas material

digital canvas printing mateiral

Зареждането може да бъде направено ръчно или с автоматично оборудване за разтягане, предназначено за студиа, които произвеждат много обвивки всеки ден. Производителите на мастиленоструйни платове, като Innova, са разработили системи, които дават възможност на хората и малките фирми да конвертират мастилено-струен печат от платното в опаковки за краткосрочни дисплеи.

Freedom Paper предлага богат избор от мастилено-струйни платна от марки като Hahnemuhle, Innova, Moab, Sihl, Kodak, Magic, HP и Canon. Тези продукти се различават по отношение на нивото на белота, съдържанието на полиестер, дебелината, тъкането и повърхността.

Ето няколко въпроса, които могат да ви помогнат да стесните избора си:


1. Какъв тип принтер и мастило използвате?

Някои мастилено-струйни платна са предназначени за използване с водни пигментни мастила, използвани за Canon image PROGRAFs, HP Designjets и широкоформатни мастиленоструйни фото и графични принтери Epson Stylus Pro. Някои мастилено-струйни платна могат да бъдат отпечатани с водни багрила, но разпечатките може да не траят много дълго.

Някои по-стари модели на технически, CAD и офис принтери не са проектирани да обработват плакати за фото и изкуство с дебелина повече от 11 до 15 милис и тегло 400 грама на квадратен метър. Преди да поръчате, проверете в ръководството за принтера, за да видите максималната дебелина на носителя за печат, който принтерът ви може да обработва.

Все по-голям брой платки с мастилено-струен принтер са предназначени за използване на принтери, които използват латексови мастила, разтворители или мастила, боядисани с ултравиолетови лъчи за по-големи обеми работа. Сайтът на уебсайта Freedom Paper ясно посочва кои принтери за мастиленоструйни принтери са съвместими с типовете мастило на принтера.


2. Каква е вашата кандидатура?

Платното, което избирате за краткосрочно събитие, търговия на дребно или графика на изложбата, ще бъде различно от платното, което бихте избрали за наследствени портрети, сватбени снимки, репродукции на изобразително изкуство или декоративни отпечатъци. Налично е бюджетно мастилено платно за разпечатки, които ще се показват за по-малко от година.

Очаквайте да платите малко повече за премия, водоустойчиво, без киселинно платно, което предлага изключителна дълголетие или издръжливост. В допълнение към мастилата за боядисване, факторите, които ограничават живота на печата върху мастиленото платно, включват оптични изсветляващи добавки (OBA), киселинност и излагане на влажност, абразия и замърсяващи въздуха замърсители. С водоустойчива мастилено-струен плат, можете да добавите лаково боядисано на водна основа, специално направено, за да защитите отпечатъците от мастилено-струен платно.

Ако вашият печат трябва да продължи дълго време или ще бъде показан в ярко осветена област с голям трафик, ще трябва да нанесете защитно лаково покритие. Ясно покритие може да се валцува или да се напръска, за да се залепи повърхността за печат и да се удължи устойчивостта й на ултравиолетова светлина.


3. Какъв тип печатна повърхност най-добре ще подобри вашите изображения?

Видимата текстура на платното може да повлияе на външния вид на изображението. Ако възпроизвеждате тихи цветни импресионистични картини, които първоначално са били създадени върху текстурирани платна за изкуство, може да искате печатът да копира тази текстурирана повърхност. Но ако отпечатвате портрети или снимки на пейзаж на платно, може да предпочетете гладко платно, така че тенът на лицето да изглежда равномерно и прави линии и фини детайли не са визуално разрушени от грубо текстурирана повърхност.

Платното текстура (или "зъб") идва от това как платното е изтъкано. Съотношението на тъканта (1: 1 или 2: 1) се отнася до броя на нишките, вървящи вертикално и хоризонтално. Най-общо, тъканта от 2: 1 осигурява по-голяма текстура, но текстурата зависи и от диаметъра на нишките, от това колко плътно са изтъкани нишките и от дебелината на покритието, използвано за защита на отпечатаното изображение.

Ако повечето от изображенията, които възпроизвеждате, имат дълбоки черни и сенчести подробности, изберете платно с висок Dmax. Изображенията с ярки, ярки цветове се възпроизвеждат по-добре върху ярко-бяло платно с полу-лъскава или гланцова повърхност.

Матовите повърхности на платното са популярни за фотографии и дисплеи, защото не отразяват отблясъците от осветлението. Матовите платна също са по-гъвкави, защото ако искате да имате полу-лъскав или гланциран външен вид, можете да нанесете полу-гланц или гланцова безцветен лак.


4. Как ще завършат разпечатките?

Повечето мастилено - струйни платна днес са изработени от смес от полиестер и памук. Докато мастиленото платно с по-висок процент полиестер може да не се чувства като "естествено" като памучно платно , платното с висок полиестер ще бъде по-лесно разтегливо, ще се печата по-последователно и ще бъде по-устойчиво на влажни условия. Едно памучно изкуство може да се разшири или свие в зависимост от условията на околната среда.

Продуктните платна за по-голямо възпроизвеждане на фотографии са предназначени за бързо изсъхване и лесно разтягане, така че да могат да бъдат завършени и доставени по-бързо.