Начало > Новини > Съдържание

Изборът на подходящите видови графики винил материал

Nov 24, 2017

Прозорец графика винил са привлекателен начин за насърчаване на вашия продукт или услуга. Прозорците на вашия автомобил или бизнес магазинът могат да бъдат използвани за подобряване на рекламата за еднократна цена.

За да започнете да избирате правилните графики на прозореца , ще трябва да помислите колко светлина, ако има такава, която искате да дойде през прозореца или ако прозорците са оцветени. Това ще ви помогне да определите от коя страна на прозореца да инсталирате графиките. След това, колко дълго ще бъде тази графика на прозореца и помислете кой може да инсталира графиката.

Винилните графики на прозорците могат да бъдат непрозрачни, полупрозрачни (перфорирани, за да позволят светлината) или прозрачни. Те могат да имат и постоянно или сменяемо лепило. Следва обобщение на различните опции за графики на прозорци:


Непрозрачен винил

Непрозрачното фолио изобщо не позволява никаква светлина. Това е полезно, когато се опитвате да блокирате прозорец и сте инсталирали на екрана на прозореца за наблюдение. В някои случаи, двустранно, за да видите от двете страни.

За да се постигне непрозрачност, тези филми обикновено се правят с черен или сив адхезивен слой. Това позволява светлината върху графиките да отразява обратно на зрителя, постигайки ярко, цветно изображение на прозореца. Ако предпочитате изображението да се появи от двете страни на прозореца, графиките трябва да бъдат приложени от двете страни на стъклото.

Frosted film material


Перфориран винил

Перфорираните прозоречни филми се състоят от малки отвори, които са разположени на равномерни интервали по лицето на винилната повърхност. Различните перфорационни шаблони позволяват да преминават различни количества естествена светлина, без да възпрепятстват напълно виждане от тези на противоположната страна на прозореца.

Window perf. може да се нанася върху стъклените зони на превозните средства и складовите помещения. Филмът може да се монтира отвътре или отвън на стъклото. От едната страна виждате пълното графично изображение, а от другата можете да видите през черната повърхност, пълна с дупки.

Различни видове перфорации са налични за различни приложения:

50/50 perf. Този тип се състои от половин печат върху повърхността и половината прозрачни отвори. Тези дупки са по-големи и могат да се видят по-лесно на близко разстояние, а гледката отвътре остава непрекъсната. Този материал се препоръчва за прозорци на автомобили.

70/30 и 65/35 perf. Тези филми имат по-голяма повърхност за печат и по-малко дупки. По-малките отвори за размер позволяват сложната графика да се вижда отблизо. Поради ограничената видимост, този материал не е подходящ за прозорци на автомобили, а работи добре на прозорци за продажба на дребно или офиса.

Digital Printing vinyl

perforated vinyl material


Прозрачен винил

Прозрачното или прозрачно фолио може да бъде по-добър вариант от печатането на бял филм, тъй като филмът може да бъде залепен във вътрешността на прозореца. Изображението се отпечатва с лице надолу с бял фонов лист или бяло мастило като най-горния слой. Лепилото е на лицевата страна на графиката, така че когато се постави върху стъклото отвътре, то ще бъде видимо отвън и не блокира вътрешната светлина.

Този тип филм е добър избор за по-студен климат. Тъй като графиките не могат да бъдат монтирани на студено стъкло, изборът на филм, който може да се инсталира от вътрешната страна на прозореца, има смисъл.

Static clear Cling Media

Други опции на прозрачни филми включват:

Layered. Прозрачните филми могат да бъдат наслоени, за да покажат графика, която е еднакво видима и от двете страни на прозореца.

Графичен вид. Този вид винил дава вид на пясъкоструйно стъкло, което може да увеличи неприкосновеността на личния живот, като същевременно позволи на светлината да преминава през и може да даде вид на текстура.

Статично прилепване. Този винил е временен. Тя може да бъде поставена отвътре или отвън на прозореца и обикновено се използва за бързи продажби.