Начало > Новини > Съдържание

Как да поддържане и удължават срока на експлоатация на EPSON дюза на UV принтер

Aug 23, 2017

UV принтер става все по-популярни в широкоформатен дигитален печат. Обаче на Epson дюзи на UV принтери могат лесно да бъдат повредени. Ако можем да го използваме по правилния начин, живота на печатащата глава ще бъде много по-дълго.


15-46-38-74-7.jpg

1, използването на сертифициран мастило, използването на други хора използването на уста на уста ръкопис, използването на големи производители на ръкопис, използването на общи мастило. В текущата индустрия повечето от мастилото не е много различно.

2, машината, поставени върху околната среда проблема, температурата остава около 20-25 градуса по Целзий, повече от 30 градуса по Целзий, мастило лесно Реюнион, желе като вид лесно да доведе до контакт, мастило в дюзата на изпаряване сушене ще ускори! Доколкото е възможно влага, влажност над 40! Влажността трябва да бъде повече от 40, твърде суха среда, дюза, лесно пресъхна.

Температурата и влажността са една от причините за включване!

Втората причина е светлина:

UV мастило при лечението на леки е основни познания, излагане на светлина извън накрайника, тръбата на мастило също е изложено на външната страна на тази част ще се натъкне на светлина, той може да предизвика мастило сушене куплунга, така че машината не трябва да бъде поставен на вратата и слънцето може да насочи към Прозорец, най-добре не е да има слънцето в студиото, печат на стая или печат оборудване, разчитат на закрит естествено осветление е най-добре, така че не е лесно да предизвика щепсела явление.

Трети причини: вятър, въздушния поток е твърде силна, много хора не се инсталира климатик в Летен семинар, но в голям прозорец фен, силна вентилация, въздушен поток твърде бързо до дюзата изсъхват бързо, защото вятърът мастило разтворител изпаряване скоро ще изсъхне ea sily щепсела!

Четвърто причини: пускането на околната среда прах, прах е много голям, прах, прах, много общо в мастило, ще остана на дюза, ще въведете мастилницата, ще включете главата!

Пето причини: температурата е прекалено ниска през зимата, което води до повишен вискозитет на мастило, владеене отслабена, не може да отпечатате или да причинят мастило чупене!

Шести причини: не е инсталирано устройство отрицателно налягане; използването на положително налягане мастило ниво ниско мастило ниво е по-висока от 20 см над дюзата! Изискването за ниво на мастило, за използване на отрицателно налягане е по-ниска от тази на дюзата 20 сантиметра! Инсталирани отрицателно налягане система, отрицателно налягане е твърде голям, лесен за доставка мастило, лесно да тел рисуване, чупене мастило! Отрицателно налягане е твърде малък, лесно да се откажа мастило, лесни за мастило, лесно да се счупят мастило!

3, за главата в състоянието на защита.

Има тампон, Седни на мастило тампон, да запази херметически запечатани, следните тръбата е херметически затворена, тоест, на дюзата част не влиза въздух, не в светлината!

Не използване на тампон, можете да използвате почистване течност или алкохол на нетъканите платове, поставете накрайника седят, хидратиращ, всеки ден за провеждане на проверка, за да се предотврати убийството.

Няма балон дюза! Няма балон дюза! Няма балон дюза! Накисва дюза за дълго време ще бъде лош дюза!!! Това е опит!!!

4, всеки ден, за да проверите на дюзата, дюзата е установено щепсела феномен, бързо почистване веднага, да не се измие дюза в подобна ситуация да запази печат, изпомпване мастило не силна, на долната повърхност на дюзата е много крехка, енергично изпомпване мастило в дюзата щетите са огромни, лесно да предизвика мастило дюза! Много от дюзата не е лошо, повече от половината от дюзата е изпомпване лошо!

Правилен ръкопис всмукване метод гарантира, че дюзата животът се удължава няколко пъти! Един прост пример за ръчно изпомпване мастило, мастило тампон печат на дюза, част от въздуха в спринцовката да дръпнете леко, бавно издърпайте, вижте капки бавно в спринцовката, капка, две капки, три капки, достатъчно, може да спре дърпа спринцовката, почивка една минута , спокойна след излитат тампон, избършете тогава нека флаш Разпръскващата дюза, машината може да отпечатате за половин минута!!!

Много клиенти се натъкна включване, тръба, тръба на изпомпване мастило, което води до повече пушек лошо, дюза бракуван!

Няма сила може да бъде повече изпомпване дюза, помпена сила ще бъде по-счупени мастило, щепсел или дюза скрап!!!