Начало > Новини > Съдържание

Как да отпечатате върху памучен плат Материал

Nov 23, 2017

Напредъкът в принтера и технологията за мастило от последните години позволи печатането на различни субстрати, включително реално платно. Това не са хартия, а по-скоро платно от 100% памук на истински художник с мастило с висока разделителна способност за мастило, което лесно ще обработва снимките с висока разделителна способност. Отпечатаното платно може да бъде с рамка за бюро или стенен монтаж. Ето съвети за отпечатване върху платно.

digital print cotton canvas roll

solvent friendly canvas material

canvas printing rolls


Какво е платно листове

Важно е да се прави разлика между две "вариации" на платно за печат. Една вариация е обикновена фотохартия с текстура, подобно на платно, често наричана "платно хартия". Преди печат може да изглежда като истинско платно, но не е така, както не можете да разтегнете медиите, за да се възползвате от възможностите на истинското платно. Втората и темата на това ръководство е истинското платно на художника от 100% памук , което не е хартия, а по-скоро памучна хартия, покрита с мастило с високо качество Inkjet, за да приспособи печат върху памука. Покритието гарантира, че изображението показва пълния спектър от цветове и под-тонове, без да кърви или размазва. Тъй като те често се използват за художествени цели, финалът е традиционно матиран, а теглото ще се върти около 350 грама.Провеждане на проста проверка на прост принтер

Преди да получите платното, трябва да проверите дали вашият принтер е от тип Inkjet. Платната обикновено се изработват за мастиленоструйни принтери, защото за разлика от лазера, качеството на печат на изображенията и вниманието към детайлите на дефиницията на изображението е по-добро.

Теглото на листовете ще надхвърли 300 грама (gsm = измерване на плътността на хартията), така че ще трябва да проверите дали вашият принтер може да се справи с това тегло без да заглушава. В действителност, трябва бързо да прочетете нашите 10 най-големи грешки при отпечатването на хартия, за да се уверите, че са отстранени други често срещани грешки.


Регулирайте вашия принтер

Ако се опитате просто да зареждате памучното платно и да печатате с нормални настройки, най-добре ще получите посредствени резултати. Необходимо е да настроите принтера, за да получите най-доброто от платното. Пакетът ще пристигне с изчерпателни инструкции за настройка на принтера, но в общи линии платното се отпечатва с помощта на настройките за висока разделителна способност, качество на фотографията или Premium Matt Paper, в зависимост от използвания от вас принтер.

Печат върху платно е наистина специален!