Начало > Новини > Съдържание

КАНАВИ ЗА МАТЕРИАЛИ ЗА ДИГИТАЛЕН ПЕЧАТ

Dec 11, 2017

В категорията " Ink Jet" се намират и други купюри. Има много търговски и лични употреби за платно отпечатъци, ограничени само от въображението на потребителя. Някои от най-разпространените доставчици на платно отпечатъци са печатници, фото лаборатории и фотографски студия, репродукции на изобразително изкуство и фирмени предприятия.

Клиентите, които търсят платно отпечатъци, включват тези, които искат да започнат лична колекция от висококачествени художествени отпечатъци или да проучат нова опция за сватба, новородени или семейни снимки, галерии, предлагащи по-ниска цена алтернатива на закупуване на оригинали, реклама или фронт на магазина, или художници, които са решили да предлагат отпечатъци от ограничено издание или отпечатани издания на тяхната творба.

inkjet cotton canvas

digital printing cotton canvas

art canvas material


ПЕЧАТНИ КАРТОВИ МАСА

Мастилата, използвани за печатане на фини изкуства (giclée), се наричат ​​водни (на водна основа) мастила. Има обаче и други видове мастила, които се използват за други печатни цели. Дружествата за печатане на знаци често използват разтворими мастила, които са по-дълготрайни при външни условия, за разлика от художествения отпечатък, предназначен за вътрешна употреба. Макар първоначално мастилата с разтворител да са толкова каустични, че да се накисват на всякакви повърхности, днес мастилата изискват специално третиране върху платното преди печат, за да се осигури прилепване. Разтворителните мастила се потапят по-дълбоко в платното, прониквайки пластовете плат като татуировка. Това позволява на мастилото да издържи на по-суровата външна среда.

Макар че платките, отпечатани с разтворител, са много издръжливи и не изискват ламиниране или покритие след печат. Принтерите, използващи мастило с разтворител, са склонни да печатат по-бързо и по този начин са по-ефективни от водните принтери с мастило. Липсата на следпечатно покритие също спестява време в производството. Разтворителните мастила също са склонни да бъдат по-евтини от водните мастила.

Разтворимите мастило печатани платна са по принцип по-ниско от тези, отпечатани с водни мастила. Обикновено това не е проблем, тъй като откритите знаци обикновено са големи, без малки детайли, за да бъдат лесно забележими и разпознати от разликата. Въпреки трайността си срещу елементите, мастилата с разтворител започват да избледняват с течение на времето, поради постоянното им излагане на влага и слънчева светлина. Това се компенсира обаче от по-ниските им разходи, което ги прави по-приложими за замяна.


МАТЕРИАЛИ И ТЕГЛО

Има три плата, които най-често се използват за мастилено-струйно платно. Всеки от тях предлага различни качества, а най-добрият избор ще зависи от проекта, за който ще бъде използван финалния печат.

  • Полиестерно-памучен бленд : Тъй като платовете за художници често са изработени от памук, този тип платно съчетава желаната структура на памучна тъкан с цветова консистенция, която е по-подходяща за масово производство, осигурено от полиестера. Обикновено приблизително 60/40 поли-памучен микс, тази комбинация гарантира, че от печат до печат и ролка за преобръщане, платното и изображението са възможно най-равномерни.

  • Полиестер : По-малко скъпи от тези, съдържащи памук, полиестерното платно често се използва за мащабни продукти. Той има по-гладка повърхност, която може да се хареса на фотографите, които искат да гарантират, че всички детайли от техните фотографски отпечатъци са много видими при възпроизвеждането. Въпреки това, за художници, които искат тяхното копие да изглежда точно като оригинала, 100% полиестер е по-малко популярен избор.

  • Памук : 100% памучно платно се отличава най-много от традиционното художествено платно. Тя има по-дълбока текстура, но поради използването на естествени влакна е невъзможно да се гарантира, че цветът ще остане същият по цялото платно. В резултат на това памучното платно е по-малко от идеалното за всеки, който произвежда множество отпечатъци от едно и също изображение или серия, която ще се показва заедно.


В допълнение към материалите, използвани в строителството, плътността на тъканта може да направи значителна разлика в окончателния вид на платно. Плътно плетеното платно се нарича "патица" платно, а по-свободното тъкане се нарича "обикновен". Освен това, ако нишките се поставят с единична дебелина или се удвояват, преди да бъдат изтъкани на стана, ще се промени и текстурата. Но независимо от структурата на суровото платно, нанесените покрития, които позволяват да се печата, неизбежно ще намалят тази текстура. Повече за това по-късно.

Теглото на платното обикновено се измерва в унции на квадратен метър. Дебелината на резбата, броят на нишките и плътността на тъканта допринасят за теглото на готовото платно. По принцип платното Ink Jet е по-тежко от платното на художника и обикновено тежи между 16 и 20 унции. Докато е по-тежко платното, колкото по-трайно е по време на процеса на разтягане, тези опции често са и по-скъпи. Подобно на материала на платното, клиентът може да избира своя избор както на цена, така и на външен вид.