Начало > Новини > Съдържание

Технологията за мастилено-струен печат блести в областта на опаковането и печата

Dec 15, 2017

Технологията за мастиленоструйно печатане е в областта на опаковането и печатането

Когато разглеждаме рафтовете на магазините или пазаруваме онлайн, установихме, че опаковката на продукта вече не е монотонен, уникалната опаковка и красивият печат са ключът за привличане на вниманието на потребителите. Разработването на нова технология за опаковане и печат прави производителите на продукти постепенно да насочват вниманието си към метода на печат на иновациите, за да увеличат стойността на марката. Поради това много печатни компании в използването на традиционния процес на печат, базирано на технологията за мастилено-струен печат, започнаха да се прилагат към опаковането и печатането на продуктите.

inkjet printing

PVC vinyl banner material

PVC backlit banner


Сделка с кратка версия на опаковката и печатарския бизнес


С разработването на бяло мастило, сребърно метално мастило и специални печатни материали, отпечатването на опаковки отвори вратата към широкоформатен мастилено-струен печат. Въпреки че аналоговият печат все още доминира в опаковането и печатането, все повече и повече печатни компании търсят по-евтини и по-ефикасни начини за промяна на печатащите модели, които традиционно се използват за печат, за да се справят с голямо разнообразие от работни места. Понастоящем много опаковъчни и печатарски компании са започнали да използват широкоформатен мастилено-струен принтер за опаковане с дизайн за дигитално пробиване и да отпечатват малко малки количества работни места, за да отговорят на нуждите на кратката версия на опаковката и печата. В технологията за цифрово печатане е широко прието в областта на печатането на етикети днес, широката технология за мастилено-струен печат е постепенно и в областта на опаковката.

Днес някои опаковъчни печатни компании са виждали предимствата на мастилената технология в опаковането, защото могат бързо и ефективно да печатат и отпечатват доказателства и модели чрез дигитален печат. Цифровата технология за опаковане помага на търговците да прогнозират продажбите на регионалните пазари, като произвеждат малки количества работни места за опаковане, преди да обмислят дали да използват традиционните процеси на печат за печатане на пакети с голям обем. Традиционният метод на печат в тази кратка версия на продукцията на живо е очевидно твърде скъп. Процесът на мастилено-струен печат е прост, кратък производствен цикъл, винаги можете да добавяте и променяте информацията за печат. В същото време не се притеснявайте за крайния срок за доставка.


Нови мастилено-струйни мастила и печатни материали

Мастилото е основен компонент на мастиленото печатане. Той определя не само качеството на мастилено-струйното изображение, но и формата на капка мастило и надеждността на печатащата система. С развитието на мастилено-струйното мастило технологията за широко мастилено-струен печат постепенно узрява. Печатниците могат да опаковат доказателства с широкоформатни мастиленоструйни принтери, базирани на разтворители, с бели мастила и сребърни метални мастила или краткотрайни етикети с принтери, ламинатори и ножове. Базираните на разтворители мастиленоструйни принтери вече са в състояние ефективно да се справят с кратките срокове на този пазар и да отпечатват персонализирани етикети и опаковки на ниска цена и с висока ефективност.

Ширината на технологията за мастилено-струен печат, която може да се приложи към опаковъчната индустрия, също зависи от появяващите се материали за опаковане, тъй като едно от ключовите предимства на мастиленото печатане е възможността за отпечатване върху специални носители. Като мека бяла филмова опаковка, базирана на разтворители мастилено-струен принтер може да се използва за постигане. Освен това, принтерът за мастиленоструйни принтери може да се печата директно върху термосвиваемото фолио, производството на опаковки и краткотрайното печатане, след отпечатването, филмът, свален от временната опора, рязането, свиването могат да бъдат опаковани.


Цветова точност и персонализация

Широкоформатната технология за мастилено-струйно печатане иска да се използва допълнително на пазара на опаковки, като се отговори на високите изисквания на индустрията за точност на цветовете. Новото поколение мастиленоструйни мастила с мастило с разтворител до 10 цвята, включително по избор бяло мастило, сребърно метално мастило и светло черно мастило, дава възможност за гама, досега неосъществима с мастиленоструйни принтери, базирани на разтворители.

Днес почти всички потребителски опаковки са направени по поръчка, премиум продукти. За да успеят на този пазар, широкоформатните мастиленоструйни принтери също трябва да имат гъвкави решения. Доставчиците непрекъснато слушат и помагат на потребителите за опаковане и печатане да решават проблеми като нуждата от постоянно увеличаващи се краткосрочни разходи, по-целенасочени пазари, по-високи оперативни разходи, надеждност на пресата и точност на цветовете. С по-рентабилни решения за по-голяма рентабилност индустрията признава растящите предимства на широкоформатните мастиленоструйни принтери.

Широкоформатната мастилено-струйна технология предлага на компаниите за опаковане и печатане нова, рентабилна опция, която позволява бърза конверсия на графики и доставка навреме, както и значителни икономии на разходи чрез намаляване на инвентара. В недалечното бъдеще широкоформатният мастилено-струен печат ще се превърне в основна технология, възприета от опаковъчната и печатарската индустрия, и ще играе важна роля на бъдещия пазар на опаковки.