Начало > Новини > Съдържание

Съвети за инсталиране на винил за прозорци Perf

Dec 20, 2017

Еднопосочният винилов материал е бял адхезивен филм, който е микро-перфориран с 1.5 mm дупки в 50/50 шаблон, което означава, че 50% от материала се отстранява. Предимствата на еднопосочния винил са неограничените размери и способността да се позволи преминаването на светлината, без да се попречи на вътрешната видимост. След като вземете решение за перфорирания винил , качете своя собствен дизайн или избирате от шаблони, които могат да бъдат персонализирани с помощта на онлайн дизайнерския инструмент. Макар че мехурчетата и бръчките са по-рядко срещани при перфорирани винили, при поръчката ви ще бъде включена чистачка. Подложката на носителя се отлепва, за да изложи лепилото на гърба, което трябва да се нанесе върху гладка, чиста и чиста повърхност за оптимални резултати.

perf window vinyl

perforated vinyl

one way vinyl


Съвети за инсталиране

Преди да инсталирате печатни графики, препоръчваме да прикрепите малко парче винил към стъклото като тест, който да ви помогне да свикнете с характеристиките на филма, включително сцепление.


Стъклената повърхност трябва да е чиста. Използвайте мек сапун и вода, за да почистите стъклото. Не използвайте почистващи препарати за стъкла с разтворители. Ако се желае, използвайте 85% изопропилов алкохол, за да отстраните всички остатъци; позволявайте да се изпари напълно, преди да инсталирате филма.


Повърхността трябва да е напълно суха. Използвайте кърпички, които не носят влакна, или хартиени кърпи от индустрията, за да изсушите стъклото

Температурата на стъклото трябва да е умерена - между прибл. 40 ° F (5 ° С) и 90 ° F (32 ° C).


При студено време полагайте филм в късния следобед, след загряване на прозорците или, в случай на превозно средство, в гараж или друга затворена зона (с изключен двигател на автомобила). Нанасянето на филм върху прекалено студено стъкло може да повлияе неблагоприятно върху адхезията на филма.

При горещо време, нанасяйте филм рано сутринта, докато стъклото все още е готино. Нанасянето на филм върху твърде горещо стъкло може да доведе до опъване на филма по време на инсталацията.